Kurum Dışından Tedarik Edilen Hizmetlerin Kalitesi

Üniversitemiz, yurt içi veya yurt dışından tedarik edilecek destek hizmetlerini 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 sayılı Kamu İhaleleri Sözleşme kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 4458 sayılı Gümrük Kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde yürütmektedir.

Tedarik süreci, 2015 İç Değerlendirme Raporumuzda aktarıldığı gibi işletilmektedir.

Yurt dışından satın alınan bedelli ithalat, bedelsiz ithalat, geçici kabul, hibe, tamir vb. şekilde gümrüğe gelen malzemelerin 4458 sayılı Gümrük Kanununa göre gümrük işlemleri yapılarak Üniversitemize girişi sağlanmaktadır.

Satın alma sürecinde kullanılan ihale dokümanlarında; hizmetlerin uygunluğu, kalitesi ve sürekliliğini sağlayan hükümler yer almakla birlikte, süreçte yer alan kabul komisyonları görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmeye devam etmektedir.

Kurum dışından tedarik edilen hizmetler için tedarikçi seçimi, planlama, karar alma, uygulama ve denetim mekanizmaları önceki raporumuzda belirtildiği gibi uygulanmaktadır.